18-08-2014 Onderhoud Migratie Windows Shared Hosting Servers van Windows 2008 R2 Plesk 9 naar WIndows 2012 R2 Plesk 12

Datum start 18-08-2014 Datum einde 30-10-2014
Tijd start Tijd einde
Lokatie DC2 Datacenter Status

Geachte Klant,

De server waar uw domein op staat zal tussen (18 Augustus 2014 tot 30 Oktober 2014) worden gemigreerd naar een nieuwe server met de laatste versie van Microsoft Windows en Parallels Plesk.
Deze migratie is noodzakelijk om de bereikbaarheid , stabiliteit en snelheid van uw website en e-mail te verbeteren.
Wij proberen deze migratie zo soepel mogelijk te laten verlopen echter zult u hier mogelijk wel enig hinder van ondervinden.
Om deze hinder zo min mogelijk te houden vragen wij u om te onderzoeken of uw website wel compatible is met de nieuwe omgeving.
Tevens raden wij u aan om tijdens deze periode geen aanpassingen te doen in het Plesk control panel of aan uw website.
Tijdens deze migratie zullen wij ook het control panel uitzetten zodat er tijdens de migratie geen verschil in de configuratie van uw domein zal ontstaan.

Hierbij een korte uitleg/stappen plan van wat er te gebeuren staat.

Uw hosting pakket zal naar een geheel nieuwe server worden verplaatst met een nieuw besturing systeem  (Windows 2012 R2) en een nieuwe Plesk versie (Plesk 12). Gezien dit de nieuwste
versies besturing systeem en software zijn is er het een en ander vernieuwd en verandert waardoor er wat problemen kunnen ontstaan met oudere scripts in uw website.
Daarom doen wij eerst een test migratie van uw website zodat u kunt zien welke problemen naar boven komen en deze kan verhelpen in u website.
Belangrijk is dan ook om de codes en scripts van uw website even na te lopen of uw webbouwer even te vragen of uw website hier problemen mee kan krijgen.
De ontwikkelaars van Windows en Plesk hebben er zo veel mogelijk rekening mee proberen te houden dat alles zo compatible mogelijk is echter door de vernieuwing van programmatuur en scripting
is het voor hun helaas niet mogelijk om ook oudere scripts, die onder Windows 2003 wel goed werkte, te blijven ondersteunen.
In de meest gevallen zal dit nog wel blijven werken echter kunnen wij niet garanderen dat er geen aanpassingen gedaan moeten worden in uw scripts.
Bij deze aanpassingen kunnen wij u helaas niet bij helpen en zult u uw websitebouwer even naar deze scripts moeten laten kijken en eventueel laten aanpassen.

Wij houden bij deze migratie rekening met volgende stappen:

– Wij inventariseren wat er naar de server verwijst zoals aliassen, subdomeinen, mail, databases, welke DNS provider u heeft.
– Wij laten u de sites testen doormiddel van uw hosts file aan te passen, u zult hier nog een e-mail over ontvangen hoe dit in zijn werk gaat.
– Aan de hand van uw tests en de eventuele problemen die daaruit voortkomen zullen wij de problemen onderzoeken. Mocht dit een server probleem zijn, dan zullen wij deze oplossen. Indien dit een site/script issue is zult u deze zelf moeten aanpassen of door uw
websitebouwer laten aanpassen.
– Wij zetten de TTL (Time To Live) op 5 minuten indien het domein in onze DNS staat, indien uw domein niet in onze DNS staat zal dat naar boven komen bij de inventarisatie en zullen wij u informeren om dit bij uw DNS provider aan te passen. U krijgt hierover apart bericht van ons.
– Vervolgens doen wij een tweede kopieslag om de data zo up-to-date mogelijk op de nieuwe server te krijgen.
– Wij zetten de DNS van uw domein om naar de nieuwe server, indien uw domein niet in onze DNS staat, zult u de DNS zelf moeten omzetten bij uw DNS provider.
– Als laatste zetten wij de TTL (Time To Live) weer op de standaard waarde van 4 uur.